Eindredactie [uitgesteld]

Nieuwe datum
Start
28-04-2020 09:30

Omdat de gezondheid en het welzijn van onze cursisten en lesgevers primeert, nemen wij preventieve maatregelen in lijn met de adviezen en maatregelen bepaald door de overheid. Concreet betekent dit dat we deze vorming uitstellen naar een latere datum. 

Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwe vormingsdata, stuur dan een mailtje naar Diane.Rijmenants@thomasmore.be en schrijf je in op onze nieuwsbrief

 

Een eindredacteur moet een onvoorwaardelijke liefde hebben voor correct en spits taalgebruik. Daarbovenop een scherp oog voor de juiste foto's, kaarten, grafieken en lay-out. En niet te vergeten: een door de collega's vaak als 'wreed' beschouwde drang om journalistiek werk door de redactionele hakselaar te halen, om er kaderstukjes uit te distilleren, het nieuwsgerichter te maken of er desnoods hele passages uit weg te knippen. Vooral dat laatste maakt dat de eindredacteur niet altijd bij iedereen de meeste geliefde collega is. Het zij zo, want de liefde voor het vak en de lezer primeert.  

Eindredactie is een vak dat je kunt leren. Uit je eigen fouten, maar gelukkig ook uit de fouten van anderen. Op basis van voorbeelden uit diverse publicaties ontdekken we tijdens onze vorming wetmatigheden die een praktische houvast bieden. Met die tips over titels, fotokeuze, bijschriften, quotes, ... kan je praktisch aan de slag in je eigen online of printpublicatie. 

Vorming inhoud
  • Wat weten we van het leesgedrag van de lezer? Hoe kunnen we daarop inspelen?
  • Klopt het dat je best werkt met click baits en dat lange reportages absoluut uit den boze zijn online?
  • Welke instrumenten zijn er om artikels en reportages op pa pier en on line aantrekkelijker te ma ken?
  • Praktische richtlijnen: hoe maak je een goede titel, een pakkend bijschrift, een vlotte inleiding?

Op basis van de publicaties van de deelnemers, nationale en internationale voorbeelden en het instrumentarium dat we gaandeweg samenstellen, leren we hoe we zoveel mogelijk lezers kunnen bereiken.

Doelgroep

Journalisten, eindredacteurs en eindverantwoordelijken die hun publicatie meer sex appeal willen geven en zo een maximaal aantal lezers willen verleiden.

Voorbereiding cursisten
  • Uiterlijk een week voor aanvang van de vorming bezorg je aan de lesgever (via Diane Rijmenants) twee publicaties, die we bespreken tijdens de vormingsdagen.
  • Eigen laptop meebrengen
Trainer
Email
diane.rijmenants@thomasmore.be
Duur
twee volledige dagen
Prijs
80.00 euro
Locatie

Arteveldehogeschool Gent

Campus Kantienberg

Voetweg 66

9000 Gent