Lesgevers

Ann Persacademie
Dirk Remmerie

Heeft twintig jaar ervaring in de journalistiek. Werkte vijftien jaar in allerlei hoedanigheden op de redactie van Het Nieuwsblad/De Gentenaar, waar hij als hoofdredacteur (2003 - 2007) onder meer aan de wieg stond van Het Nieuwsblad op Zondag. Nadien aan de slag bij De Morgen (chef Cultuur en Media) en Het Laatste Nieuws (eindredactie). Leidt tekst- en communicatiebureau AZerty en is company creator bij Xpair Communication. www.xpair.be

Eva Moeraert

Eva Moeraert ken je misschien als de maakster van ‘De buffalo bitches’  Een mockumentary die ze maakte over 2 vrouwelijke AA-Gent-hooligans. Ze studeerde af op het RITCS in 2003 met een radiodocumentaire over stierenvechten en flamencodansen - en kreeg daar ineens ook de RVU-radioprijs (nu NTR-radioprijs voor radiostudenten) voor in de plaats. 

Ze kon meteen aan de slag bij de VRT, waar ze werkte voor Radio 1, Ketnet, Klara en Radio 2. Dezer dagen vind je haar vooral in en rond Gent. Ze geeft er les audio-journalistiek aan de Arteveldehogeschool en werkt als audio-storyteller voor verschillende opdrachtgevers. Ze maakt radiodocumentaires, audiowandelingen en werkt momenteel hard aan een eigen podcast-reeks voor VPRO. Ze won in 2016 en 2017 de Korte Golf-radioprijs en kreeg voor haar stuk ‘Stairway to heaven, in boxershort’ ook de prijs voor beste Internationale radiostuk op het Hearsay Audiofestival in Ierland. Portfolio en website: evamoeraert.be 

foto: Gilles Van Damme
Frank Hellemans

Frank Hellemans doceert sinds 1992 Journalistiek aan Thomas More Mechelen nadat hij in 1992 doctor in de Letteren werd met een proefschrift over 'Mediatisering en Literatuur' (als boek bij Acco in 1994 gepubliceerd). Hij schreef sinds 1987 als literatuurcriticus voor Knack en Knack.be honderden recensies, essays, reportages en interviews in verband met literatuur, media en filosofie. Hij schreef ook diverse boeken over literatuur- en mediageschiedenis, onder andere 'Echte mediaprimeurs. Een geschiedenis van de communicatie' (LannooCampus, 8ste druk).

foto copyright Bas Vinckx
Griet Plets

Griet Plets is redacteur en adjunct-chef bij De Standaard Weekblad, de weekendbijlage van De Standaard die de langere interviews en reportages bundelt. Ze begon haar loopbaan op de cultuurredactie van de krant, stapte enkele jaren later naar de weekendploeg over, en is sinds acht jaar schrijvend redacteur bij het Weekblad, waar ze intussen ook deels de coördinatie doet. Ze schreef reportages over de meest uiteenlopende onderwerpen, van anorexia bij jongeren tot de spermadonorindustrie in Denemarken, en kreeg de meest uiteenlopende interviewees voor zich, van Laurette Onkelinx tot Benicio del Toro.

Hans Van Grieken

Begint zijn carrière in 2008 als allround redacteur bij uitgeverij Wolters Kluwer. Leert de journalistieke stiel als culinair verslaggever voor Culinaire Ambiance magazine. Vandaag is hij editor op de Media Desk van Port of Antwerp, waar hij artikels schrijft voor de publicaties en online kanalen van het Havenbedrijf Antwerpen. Daarnaast begeleidt hij ondernemers en kmo’s bij hun eerste stappen op sociale media. Zijn motto: “Every company is a media company”.   

linkedin.com/in/hansvangrieken

Jana Wuyts

Sociale Media Trainer met focus op content creatie en community management. Werkte 10 jaar lang in de journalistiek o.m. bij Het Laatste Nieuws, De Morgen en Het Nieuwsblad. Geeft sinds 2009 als expert les aan de persacademie. be.linkedin.com/in/janawuyts

Kenzo De Bruyn

Kenzo De Bruyn werkte als fotograaf voor oa. Mercedes, AB Inbev en Samsung. Vandaag is hij creatief partner bij communicatiebureau Kantoor Kolos en doceert hij social media en fotografie aan de Thomas More hogeschool.

Kris Vanhemelryck

Kris doceert aan Thomas More onder andere redactievaardigheden | agile project management | scrum | personal branding | digital content strategy | transmedia storytelling.

Leen Van Baelen

Leen Van Baelen groeide op met negatieven en diaprojectoren. Maar Polaroid werd Instagram en zwart-wit in het medialandschap maakte plaats voor volle kleuren en en snelheid. Na een opleiding fotografie belandde ze op een redactie. Als chef foto van Het Laatste Nieuws en De Morgen combineerde ze ruim tien jaar de liefde voor beeld met passie voor nieuws. De quote van Alfred Eisenstadt, 'the most important thing is not the camera but the eye' draagt ze elke dag met haar mee. Sinds 2019 werkt Leen freelance als Creative Content Maker.

Nelles De Caluwe
Olivier Van Hoye

Chef grafische redactie bij Het Nieuwsblad.

Stan Lemmens

Stan Lemmens is sinds meer dan 30 jaar actief in de grafische markt. Hij startte als technisch prepress medewerker en specialiseerde zich in het efficiënt opmaken van tijdschriften en magazines. Hij werkte tot 2013 voor verschillende internationale software bedrijven in de markt van publicatie en de uitgeverswereld.

Sinds 2013 werkt hij voltijds als docent Grafische Communicatie en Multimedia voor de opleiding communicatiemanagement aan de Artveldehogeschool te Gent. Daarnaast geeft hij ook les aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen departement Grafische Productie  en als lector ‘App Design’ aan het Plantin Instituut voor Typografie.

Stan werkte ook als zelfstandig ondernemer: hij begeleidde een aantal bedrijven en organisaties in het traject om hun papieren edities ook als online editie uit te geven.

Tom Rumes

Doceert reeds 15 jaar Storytelling en Regie aan Thomas More Mechelen. Vanuit zijn ruime ervaring als cameraman, monteur, trainer van journalisten en consultant voor mediabedrijven geeft hij gastcolleges over storytelling, nieuwe mediatrends en videojournalistiek in binnen- en buitenland. Co-auteur van het boek ‘How to story’ over storytelling. Stond mee aan de wieg van innoverende projecten zoals Jail TV en de interactieve documentaire Brickland. Oprichter van productiehuis Explosively Formed Productions.