Lesgevers

Griet Plets

Griet Plets is redacteur en adjunct-chef bij De Standaard Weekblad, de weekendbijlage van De Standaard die de langere interviews en reportages bundelt. Ze begon haar loopbaan op de cultuurredactie van de krant, stapte enkele jaren later naar de weekendploeg over, en is sinds acht jaar schrijvend redacteur bij het Weekblad, waar ze intussen ook deels de coördinatie doet. Ze schreef reportages over de meest uiteenlopende onderwerpen, van anorexia bij jongeren tot de spermadonorindustrie in Denemarken, en kreeg de meest uiteenlopende interviewees voor zich, van Laurette Onkelinx tot Benicio del Toro.

Kenzo De Bruyn

Kenzo De Bruyn werkte als fotograaf voor oa. Mercedes, AB Inbev en Samsung. Vandaag is hij creatief partner bij communicatiebureau Kantoor Kolos en doceert hij social media en fotografie aan de Thomas More hogeschool.

Kris Vanhemelryck

Kris doceert aan Thomas More onder andere redactievaardigheden | agile project management | scrum | personal branding | digital content strategy | transmedia storytelling.

Ruben Brugnera

Ruben Brugnera is een onafhankelijke onderzoeksjournalist en documentairemaker uit Brussel en is docent Journalistieke Research aan de Thomas More Hogeschool. Hij werkt o.a. voor Knack, Telefacts, RTBF #Investigation, ARD Panorama en De Groene Amsterdammer. In zijn werk probeert hij verhalen met een hoge maatschappelijke relevantie toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij heeft een fascinatie voor politiek-economische vraagstukken (lobbying, regulering van nieuwe technologieën, gezondheid), het milieu, structurele uitsluiting en fraudedossiers. Ruben studeerde politieke wetenschappen en economie aan KU Leuven en volgde de opleiding Internationale Researchjournalistiek. In 2019 werd zijn documentaire, Fraude in de Zorg (Telefacts), genomineerd voor de Belfius-persprijs.

Sara Vercauteren

Sara Vercauteren (°1978) heeft meer dan 20 jaar ervaring als communicatie-experte. Ze werkte 20 jaar als woordvoerder. Eerst op politieke kabinetten als woordvoerder van ministers. Daarna 10 jaar als woordvoerder en communicatiedirecteur van DPG Media. Sinds
2021 is ze managing director van Bepublic Group, een PR- en strategisch communicatiebureau.
Daarnaast is ze docent bij Thomas More en KU Leuven en is ze auteur van het boek ‘Geen Commentaar. 101 Tips voor Woordvoerders en Persverantwoordelijken.’In 2018 werd ze woordvoerder van het Jaar.

Ze geeft via haar eigen zaak, Buzz & Fuzz PR, geregeld woordvoerders- en mediatrainingen aan individuen en groepen (incl leidinggevenden, ceo’s, politici, bestuurders,…).

Foto: ®FilipVanRoe

Tom Rumes

Tom Rumes is coördinator van de opleiding toegepaste audiovisuele communicatie aan de Thomas More hogeschool. Vanuit zijn ruime ervaring als mediaprofessional en consultant voor mediabedrijven geeft hij gastcolleges over storytelling, nieuwe mediatrends en (smartphone) videoproductie in binnen- en buitenland. Auteur van ‘How to story’ (storytelling) en ‘Be the story’ (transmedia storytelling). Stond mee aan de wieg van innoverende projecten zoals Jail TV en de interactieve documentaire Brickland.