Fotografie en beeldbewerking - NIEUWE DATUM

Start
17-12-2018 09:30

In deze vorming gaan we gedurende een dag samen op zoek naar de grens van beeldbewerking? Wat kan er en wat niet? Beperkt beeldmanipulatie zich tot aanpassingen in Photoshop? Of is een beeld ensceneren ook een stap te ver...? We starten de dag met een spoedcursus fotografie! Zo kan je meteen aan de slag met het bewerken van je eigen beelden.

 

Inhoud

Foto's zijn overal. We worden dagelijks overspoeld met beelden, zowel online, op televisie als in het straatbeeld. Ook kranten en tijdschriften gebruiken steeds foto's, niet enkel ter illustratie maar als belangrijk inhoudelijk onderdeel van een verhaal. Een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Tegelijkertijd zijn journalistieke foto’s ook regelmatig onderwerp van discussie. De vraag die vaak terugkomt: is wat we zien wel een betrouwbare weergave van de werkelijkheid? Met de komst van digitale fotografie waant iedereen zich fotograaf. En veel beelden worden na opname ook vaak bewerkt met computerprogramma’s als Photoshop.

Beeldmanipulatie is lang taboe geweest binnen de journalistiek. Een persfoto moet 'waar' zijn, een objectieve weergave geven van de werkelijkheid. Maar kan dat wel? Veel fotografen zien ondertussen ook de meerwaarde in van fotobewerkingen, als onderdeel van het gereedschap. In de praktijk betekent dit vaak een evenwicht zoeken tussen wat we mooi of doeltreffend vinden en wat het meest waarheidsgetrouw is. Dat evenwicht zoeken we in deze workshop.

Trainer
Data
maandag 17 dec 2018
Email
diane.rijmenants@thomasmore.be
Duur
een volledige dag
Prijs
40 euro
Locatie

Arteveldehogeschool Gent

Campus Kantienberg

Voetweg 66

9000 Gent