persacademie campagnebeeld
persacademie slagzin
persacademie voor wie? persacademie vormingen persacademie lesgevers persacademie tarieven persacademie inschrijven persacademie praktisch persacademie wie doet wat? persacademie contact persacademie links persacademie HOME


button mediacoach

Verzamelen, zoeken en opschonen data (OpenRefine) - NIEUWE DATUM!

21/11/2017

Hoe maak je van een rommelige set gegevens een zuivere en bruikbare dataset?

Dat is de vraag die tijdens deze training wordt beantwoord.
 
Digitale data of gegevens zijn het nieuwe goud. Maar zelden krijgen journalisten zuivere data in hun handen. Overheden zijn niet zo geïnteresseerd om de gegevens in een structurele vorm ter beschikking te stellen. Meer en meer moet een journalist digitale informatie op orde krijgen, vooraleer die er patronen en verhalen uit kan halen. Hoe maak je van een rommelige set gegevens een zuivere en bruikbare dataset, is de vraag die tijdens deze training wordt beantwoord.
 
Bij grote verzamelingen informatie is het zo goed als onmogelijk om manueel elk veld in een excel veld te corrigeren of aan te vullen. Om de fouten en inconsistenties uit de date te wippen, hoef je geen specialist of alchemist meer te zijn. Dankzij OpenRefine (http://openrefine.org) kan iedereen nu in een handomdraai overweg met grote volumes data.
 
Tijdens deze sessie krijg je dan ook een praktische rondleiding van alle handige functies van deze bekende data transformatie tool. Het is een hands-on training die je de technieken aanleert op basis van tal van voorbeelden. Het is noodzakelijke stap om een volwaardige datajournalist te worden.
Trainer: 
Ruben Verborgh
Duur: 
Voormiddag
Data: 
21/11/2017
Locatie: 

Arteveldehogeschool Gent

Sign up for Verzamelen, zoeken en opschonen data (OpenRefine) - NIEUWE DATUM!
An e-mail address is required for users who are not registered at this site. If you are a registered user at this site, please login to sign up for this Opleiding.

Info deelnemer

Info Facturatie

Facturatieadres

(enkel invullen als het facturatieadres verschilt van het bovenstaand adres)
Opmerkingen facturatie.