persacademie campagnebeeld
persacademie slagzin
persacademie voor wie? persacademie vormingen persacademie lesgevers persacademie tarieven persacademie inschrijven persacademie praktisch persacademie wie doet wat? persacademie contact persacademie links persacademie HOME


button mediacoach

Opfriscursus journalistiek schrijven

01/03/2016 09:30
08/03/2016 16:30

Doelgroep:

Schrijvende redacteurs die nog niet zoveel ervaring hebben, losse medewerkers van kranten of tijdschriften. Schrijvende redacteurs die hun sqills graag willen opfrissen of updaten om in print, maar ook online persklare teksten af te leveren.

Doelen:

Hoe schrijf je aantrekkelijke teksten? Door je informatie zo te ordenen en te verwoorden dat je lezer helemaal mee is en je stuk van a tot z wil uitlezen. Het werkproces om dat te doen, wordt in deze module grondig bekeken. Correct Nederlands, spelling en de juiste conventies vormen de basis, maar er is meer: hoe ‘denk’ je je tekst in lay-out, hoe werk je formats uit, hoe zijn de structuur, de bekopping en de inleiding van je tekst wegwijzers voor je lezer? In deze workshop maak je praktische toepassingen, voor print en online content.

Inhoud:

  • Journalistieke genres en de structuur van een journalistieke tekst
  • Schrijfstijl aanpassen aan het medium waarvoor je werkt
  • Werken aan een efficiënt schrijfproces
  • Structureel schrijven in functie van lay-out
  • Online content: wat verandert er qua schrijfstijl?

Werkwijze:

Voor de start van de eerste sessie stuur je een paar van jouw teksten door en als het kan ook een exemplaar van het medium of de publicatie waarvoor je werkt. Die zullen tijdens de workshops als werkmateriaal worden gebruikt. Tijdens de les is het de bedoeling om via gerichte opdrachten te werken aan elementen die jij wilt opfrissen of die in de praktijk voor jou soms lastig zijn. Doorheen de cursus krijg je feedback van de docent en van medecursisten.

Verloop van een vormingsdag:

9u00: onthaal met koffie en thee
9u30: start vorming
11u00: koffiepauze
12u30: lunch
13u30: vervolg vorming
15u00: koffiepauze
16u30: einde vorming

Trainer: 
Anne Peeters
Duur: 
2 dagen
Data: 
dinsdagen 1 en 8 maart 2016
Prijs: 
€ 80 (bijdrage voor 2 lunches en catering)
Locatie: 
Arteveldehogeschool Gent
Campus Kantienberg
Voetweg 66
9000 Gent
 

| naar overzicht vormingen |

Signups closed for this Opleiding