persacademie campagnebeeld
persacademie slagzin
persacademie voor wie? persacademie vormingen persacademie lesgevers persacademie tarieven persacademie inschrijven persacademie praktisch persacademie wie doet wat? persacademie contact persacademie links persacademie HOME


button mediacoach

SEO-proof schrijven (volzet)

05/05/2017

Doelgroep:

Iedereen die regelmatig teksten schrijft voor internet, zoals journalisten, webredacteuren en webdesigners. Maar ook medewerkers van een afdeling Marketing / Communicatie, webshop-eigenaren en zelfstandig ondernemers. 

Doelen:

SEO – zoekmachine optimalisatie - is niet moeilijk, maar er zijn twee grote nadelen: het kost veel tijd en uitbesteden is duur. Daarom kan je het beter zelf doen. Tijdens deze training ontdek je precies hoe.

Je leert hoe zoekmachines als Google werken. Je leert hoe je tekst gebruikt om hoger te ‘ranken’ in Google. Je leert het belang van zoekwoorden (de woorden die mensen intikken in zoekmachines) en kunt de beste combinaties bepalen. Je leert hoe je webteksten optimaliseert op basis van zoekwoorden, zodat de vraag en jouw aanbod beter op elkaar aansluiten. Je leert het belang van links voor de vindbaarheid van je website en weet hoe je deze links verdient.Je leert tools kennen waarmee je jouw SEO-succes meet en leert ermee werken.

Inhoud:

Heb je een website, dan heb je dat gemeen met tientallen miljoenen andere mensen. Een website of webshop beginnen is het probleem niet meer en het kan al voor een paar tientjes per jaar. Maar wat heb je aan een website als hij geen klanten oplevert?

70% van de internetters kijkt niet verder dan de eerste 4 zoekresultaten. Je laat dus veel potentiële klanten lopen als je hier niet tussen staat. Je moet daarom weten welke woorden mensen intikken in zoekmachines, zodat je deze strategisch kan verwerken in je teksten. Tijdens deze training leer je stap voor stap hoe je dit doet.

Tijdens deze training komen de valkuilen en best practices van het schrijven voor SEO aan bod. Zo leer je hoe je de beste zoekwoorden kiest en hoe je deze verwerkt in jouw content, zonder dat het de lezers stoort. Je leert bovendien hoe je prikkelende titels en omschrijvingen voor webpagina's maakt die hoog scoren in Google én bezoekers de gewenste actie laten uitvoeren.

  • Kennismaking en visie op SEO
  • De concrete regels voor het schrijven van SEO-teksten
  • Het vinden van  waardevolle zoekwoorden
  • De perfect geoptimaliseerde tekst
  • Succesvol linkbuilding
  • Succes meten

Werkwijze:

Tijdens deze praktische training is er veel ruimte voor opdrachten. Je werkt aan je eigen teksten. We bespreken ook gezamenlijk hoe jij Schrijven voor SEO toepast in jouw organisatie: zo leer je dus van jouw medecursisten.

Verloop van een vormingsdag:
 
9u00: onthaal met koffie en thee
9u30: start vorming
11u00: koffiepauze
12u30: lunch
13u30: vervolg vorming
15u00: koffiepauze

 

Trainer: 
Rutger Steenbergen
Duur: 
1 dag
Data: 
vrijdag 5 mei 2017
Locatie: 

Gent, Arteveldehogeschool

 

 

Signups closed for this Opleiding