persacademie campagnebeeld
persacademie slagzin
persacademie voor wie? persacademie vormingen persacademie lesgevers persacademie tarieven persacademie inschrijven persacademie praktisch persacademie wie doet wat? persacademie contact persacademie links persacademie HOME


button mediacoach

Journalistieke schrijftechnieken

17/05/2017
Interactieve workshop voor beginners (17 mei en 14 juni 2017)

Deze workshop gaat over de basisprincipes van journalistieke nieuwsberichten, achtergrondartikelen, reportages, opiniërende stukken en interviews. Aanpak en structuur worden behandeld, maar ook register, stijl en taalgebruik. Vooraf ingezonden teksten van de cursisten vormen de grondstof voor de syllabus.

De workshop is interactief, met oefeningen, een opdracht voor thuis en beoordeling door de groep. De doelgroep zijn beginners in het journalistieke vak, maar ook communicatiemedewerkers, redacteuren van bedrijfsbladen en websites die geen journalistieke vorming hebben gekregen, maar hun werk professioneler willen aanpakken.

Elke deelnemer dient drie weken voor de eerste dag van de cursus vijf eigen teksten in Word- of tekstformaat (geen pdf) te sturen naar de lesgever. 

Trainer: 
Ludo Permentier
Data: 
woensdag 17 mei en woensdag 14 juni 2017 (beginners)
Locatie: 

Thomas More Mechelen
Campus De Ham
Raghenoplein 21 bis
2800 Mechelen

 

Signups closed for this Opleiding