persacademie campagnebeeld
persacademie slagzin
persacademie voor wie? persacademie vormingen persacademie lesgevers persacademie tarieven persacademie inschrijven persacademie praktisch persacademie wie doet wat? persacademie contact persacademie links persacademie HOME


button mediacoach

Wie doet wat?

De Academie voor de Periodieke Pers, kortweg persacademie, werkt in het kader van de mediacademie.be. Daarin coördineren de 4 federaties van uitgevers hun bijscholingsaanbod met de steun van de Vlaamse Overheid. Het aanbod van de persacademie is een initiatief van Medianetwerk Plus en de Unie van de Uitgevers van de Periodieke Pers, UPP.  Met deze academie organiseren Medianetwerk Plus en de UPP een duurzame vorm van bijscholing en vorming, prioritair gericht op de concrete noden van haar ledenuitgevers, hun periodieke uitgaven en hun redacties. Het aanbod staat ook open voor alle andere uitgevers, redacties, (freelance) journalisten en mediaprofessionals.

STREVEN NAAR KWALITEIT.

Via de persacademie willen de initiatiefnemers duurzame kwaliteitsverbetering en diversiļ¬catie bevorderen. Dat moet leiden tot verdere professionalisering ten behoeve van de klassieke en de nieuwe media. Deze vormingen zijn zeer praktisch georiënteerd. Ze hebben als doel om onmiddellijk en meetbaar effect te hebben op de kwaliteit van de redacties en hun redactionele producten.

HOGESCHOLEN ALS PARTNER.

Voor het samenstellen van het cursusaanbod doet de academie een beroep op de expertise van de bachelors Journalistiek van Thomas More Mechelen en Arteveldehogeschool Gent. De opleidingen vinden plaats op de hogeschoolcampussen.

UNIZO STEUNT LOGISTIEK.

De Academie voor de Periodieke Pers kan rekenen op de professionele logistieke ondersteuning van Memori trainingen (trainingscentrum van Thomas More Mechelen), Arteveldehogeschool Gent en UNIZO vzw.