Lesgevers

Dirk Remmerie

Heeft twintig jaar ervaring in de journalistiek. Werkte vijftien jaar in allerlei hoedanigheden op de redactie van Het Nieuwsblad/De Gentenaar, waar hij als hoofdredacteur (2003 - 2007) onder meer aan de wieg stond van Het Nieuwsblad op Zondag. Nadien aan de slag bij De Morgen (chef Cultuur en Media) en Het Laatste Nieuws (eindredactie). Leidt tekst- en communicatiebureau AZerty en is company creator bij Xpair Communication. www.xpair.be

Vormingen: Eindredactie

Frank Hellemans

Frank Hellemans doceert sinds 1992 Journalistiek aan Thomas More Mechelen nadat hij in 1992 doctor in de Letteren werd met een proefschrift over 'Mediatisering en Literatuur' (als boek bij Acco in 1994 gepubliceerd). Hij schreef sinds 1987 als literatuurcriticus voor Knack en Knack.be honderden recensies, essays, reportages en interviews in verband met literatuur, media en filosofie. Hij schreef ook diverse boeken over literatuur- en mediageschiedenis, onder andere 'Echte mediaprimeurs. Een geschiedenis van de communicatie' (LannooCampus, 8ste druk).

foto copyright Bas Vinckx
Griet Plets

Griet Plets is redacteur en adjunct-chef bij De Standaard Weekblad, de weekendbijlage van De Standaard die de langere interviews en reportages bundelt. Ze begon haar loopbaan op de cultuurredactie van de krant, stapte enkele jaren later naar de weekendploeg over, en is sinds acht jaar schrijvend redacteur bij het Weekblad, waar ze intussen ook deels de coördinatie doet. Ze schreef reportages over de meest uiteenlopende onderwerpen, van anorexia bij jongeren tot de spermadonorindustrie in Denemarken, en kreeg de meest uiteenlopende interviewees voor zich, van Laurette Onkelinx tot Benicio del Toro.

Vorming: Interviewtechnieken

Jana Wuyts

Sociale Media Trainer met focus op contentcreatie en community management. Werkte 10 jaar lang in de journalistiek o.m. bij Het Laatste Nieuws, De Morgen en Het Nieuwsblad. Geeft sinds 2009 als expert les aan de persacademie. be.linkedin.com/in/janawuyts

Vormingen: Online redactie en Creatief met content

Jos Verhoogen

Master Qualified European Photographer voor reportage en European Photographer of the year/ Golden Camera in 2016 voor reportage en opnieuw finalist 2018.
Runt een eigen fotostudio. www.verhoogen.be

Maarten Lambrechts

Data- en multimediajournalist bij Mediafin (uitgever van De Tijd en L’Echo). Zoekt naar verhalen in data en maakt statische en interactieve visualisaties en kaarten. Geeft ook trainingen rond datajournalistiek en datavisualisatie. Is te volgen op @maartenzam en www.maartenlambrechts.be.

Vormingen: Data scraping

Mark Van Bogaert

Mark Van Bogaert studeerde moraalfilosofie en communicatiewetenschappen. Hij is zelfstandig tekstschrijver en schrijftrainer. Al meer dan 25 jaar dol op A/B-tests: welke versie levert de meeste respons, de meeste kliks,de meeste aandacht op? Hij won de prestigieuze Gouden Veer, de tweejaarlijkse bekroning voor de beste verkoopbrief, en een boekenkast vol andere prijzen. Auteur van het boek Scanbaar schrijven.

Pieter Knapen

Pieter Knapen is secretaris-generaal en ombudsman van de Raad voor de Journalistiek. Van 1988 tot 2010 werkte hij als radiojournalist en hoofdredacteur voor de VRT. Daarna was hij ruim drie jaar directeur communicatie aan de KU Leuven. Sinds 2014 is hij aan de slag hij bij de Raad voor de Journalistiek.

Rutger Steenbergen

Rutger Steenbergen is (SEO-)schrijver, trainer en online marketeer. Met zijn bedrijf SEO Zwolle helpt hij ondernemers bij het beter vindbaar maken van hun website. In 2013 verscheen van zijn hand de Management Boek Bestseller 'Schrijven voor SEO in 60 minuten'. http://www.seozwolle.nl

Vormingen: Schrijven voor SEO

Tom Rumes

Doceert reeds 15 jaar Storytelling en Regie aan Thomas More Mechelen. Vanuit zijn ruime ervaring als cameraman, monteur, trainer van journalisten en consultant voor mediabedrijven geeft hij gastcolleges over storytelling, nieuwe mediatrends en videojournalistiek in binnen- en buitenland. Co-auteur van het boek ‘How to story’ over storytelling. Stond mee aan de wieg van innoverende projecten zoals Jail TV en de interactieve documentaire Brickland. Oprichter van productiehuis Explosively Formed Productions.

Vormingen: Online videojournalistiek en Longread - verrijk uw online verhalen