Lesgevers

Dirk Remmerie

Heeft twintig jaar ervaring in de journalistiek. Werkte vijftien jaar in allerlei hoedanigheden op de redactie van Het Nieuwsblad/De Gentenaar, waar hij als hoofdredacteur (2003 - 2007) onder meer aan de wieg stond van Het Nieuwsblad op Zondag. Nadien aan de slag bij De Morgen (chef Cultuur en Media) en Het Laatste Nieuws (eindredactie). Leidt tekst- en communicatiebureau AZerty en is company creator bij Xpair Communication. www.xpair.be

Vormingen: Eindredactie

Frank Hellemans

Frank Hellemans doceert sinds 1992 Journalistiek aan Thomas More Mechelen nadat hij in 1992 doctor in de Letteren werd met een proefschrift over 'Mediatisering en Literatuur' (als boek bij Acco in 1994 gepubliceerd). Hij schreef sinds 1987 als literatuurcriticus voor Knack en Knack.be honderden recensies, essays, reportages en interviews in verband met literatuur, media en filosofie. Hij schreef ook diverse boeken over literatuur- en mediageschiedenis, onder andere 'Echte mediaprimeurs. Een geschiedenis van de communicatie' (LannooCampus, 8ste druk).

foto copyright Bas Vinckx
Griet Plets

Redacteur en adjunct-chef bij De Standaard Weekblad, de weekendbijlage van de krant. Was vijf jaar eindredacteur op de Cultuur- en mediaredactie. Ging in 2009 als schrijvende redacteur voor de weekendkrant aan de slag. Toen De Standaard in 2011 met DSWeekblad begon, werd ze daar redacteur - en na enige tijd ook adjunct. Interviewt politici net zo goed als wetenschappers, professoren en acteurs - van Laurette Onkelinx over Philippe Van Parijs tot Johan Heldenbergh.

Vorming: Interviewtechnieken

Jana Wuyts

Sociale Media Trainer met focus op contentcreatie en community management. Werkte 10 jaar lang in de journalistiek o.m. bij Het Laatste Nieuws, De Morgen en Het Nieuwsblad. Geeft sinds 2009 als expert les aan de persacademie. be.linkedin.com/in/janawuyts

Vormingen: Online redactie en Creatief met content

Jos Verhoogen

Master Qualified European Photographer voor reportage en European Photographer of the year/ Golden Camera in 2016 voor reportage en opnieuw finalist 2018.
Runt een eigen fotostudio. www.verhoogen.be

Maarten Lambrechts

Data- en multimediajournalist bij Mediafin (uitgever van De Tijd en L’Echo). Zoekt naar verhalen in data en maakt statische en interactieve visualisaties en kaarten. Geeft ook trainingen rond datajournalistiek en datavisualisatie. Is te volgen op @maartenzam en www.maartenlambrechts.be.

Vormingen: Data scraping

Rutger Steenbergen

Rutger Steenbergen is (SEO-)schrijver, trainer en online marketeer. Met zijn bedrijf SEO Zwolle helpt hij ondernemers bij het beter vindbaar maken van hun website. In 2013 verscheen van zijn hand de Management Boek Bestseller 'Schrijven voor SEO in 60 minuten'. http://www.seozwolle.nl

Vormingen: Schrijven voor SEO

Tom Rumes

Doceert reeds 15 jaar Storytelling en Regie aan Thomas More Mechelen. Vanuit zijn ruime ervaring als cameraman, monteur, trainer van journalisten en consultant voor mediabedrijven geeft hij gastcolleges over storytelling, nieuwe mediatrends en videojournalistiek in binnen- en buitenland. Co-auteur van het boek ‘How to story’ over storytelling. Stond mee aan de wieg van innoverende projecten zoals Jail TV en de interactieve documentaire Brickland. Oprichter van productiehuis Explosively Formed Productions.

Vormingen: Online videojournalistiek en Longread - verrijk uw online verhalen