Wie doet wat

De Academie voor de Periodieke Pers, kortweg persacademie, werkt in het kader van de mediacademie.be. Daarin coördineren de 4 federaties van uitgevers hun bijscholingsaanbod met de steun van de Vlaamse Overheid. Het aanbod van de persacademie is een initiatief van Medianetwerk Plus en WE MEDIA.  Met deze academie organiseren Medianetwerk Plus en WE MEDIA een duurzame vorm van bijscholing en vorming, prioritair gericht op de concrete noden van haar ledenuitgevers, hun periodieke uitgaven en hun redacties. Het aanbod staat ook open voor alle andere uitgevers, redacties, (freelance) journalisten en mediaprofessionals.

Streven naar kwaliteit

Via de persacademie willen de initiatiefnemers duurzame kwaliteitsverbetering en diversificatie bevorderen. Dat moet leiden tot verdere professionalisering ten behoeve van de klassieke en de nieuwe media. Deze vormingen zijn zeer praktisch georiënteerd. Ze hebben als doel om onmiddellijk en meetbaar effect te hebben op de kwaliteit van de redacties en hun redactionele producten.

Hogeschool als partner

Voor het samenstellen van het cursusaanbod doet de academie een beroep op de expertise van de bachelors Journalistiek van Thomas More en Arteveldehogeschool Gent. De opleidingen vinden plaats op de hogeschoolcampussen.

Unizo steunt logistiek

De Academie voor de Periodieke Pers kan rekenen op de professionele logistieke ondersteuning van Memori (onderzoeks- en trainingscentrum van Thomas More), Arteveldehogeschool Gent en UNIZO vzw.

Logo medianetwerk plus
Logo We Media
Logo mediacademie
Logo thomas more
Logo arteveldehogeschool
Logo unizo